Rólunk

A szerzőpáros:

 

 Az én egy részemet a fantázia szülte, de hogy melyik a maradék azt nem árulom el.

Alapvetően művész családból származom, apám zseniálisan írt, anyám fantasztikusan fest, így sosem voltam valami földhözragadt gyerek. Mindig úgy éreztem én vagyok semmilyen. Minden ismerősöm valamilyen, de én nem éreztem azt, rólam van mit mondani, aztán az élet úgy hozta, hogy elég világosan kirajzolódott milyen vagyok. Kreatív. Vicces. E nélkül a két dolog nélkül senki nem lennék, és ezek a tulajdonságaim tartottak fent a vízen. Egész életemben apám állt hozzám legközelebb ezen a világon, majd az utána maradt űrt egyedül szerető férjem tudta betölteni. Szerencsés vagyok, korán megtaláltam egy személyben a legjobb barátomat és azt a kapcsolatot, ami tudom és hiszem, hogy az örökké tartó, Nagybetűs.

Apám szerettette meg velem az olvasás, írás örömét. Életem 27 éve alatt mindig ide menekültem, olvastam, ha boldog voltam, olvastam, ha szomorú. Különösen a fantasykban tudok tökéletesen kikapcsolni. Harry Potter generáció vagyok, mindenről, amit ezen a világon fontosnak tartok itt olvastam először. Szeretet, kitartás, barátság, család, hősiesség, becsület. Amikor először néztem szembe olyan dolgokkal, amiket nem tudtam leírni sem, eszembe jutott mindig, hogy olvasni már olvastam erről. Ez az, ezek azok a dolgok, amiről beszélnek, amikért még érdemes küzdeni, ami miatt tudom, hogy alapvetően az ember jó.  Mindig optimista voltam, talán túlzottan is, de nem tudom, ezen tudok e még változtatni, úgy vagyok vele, talán nekem nem is kell.

Boldog vagyok, ha utazhatok, bár még nem volt szerencsém másik földrészeket felfedezni, de ami késik, nem múlik. Napi szinten és régóta foglalkoztat a határátkelés gondolata, inkább a kaland, mint más miatt, talán egy nap erről (is) fogok írni.

Az állatokkal bezzeg nem kellett megismertetni, meg merem kockáztatni, hogy a 16. kerületben énmiattam volt sokáig tartó Betadine hiány. Nyúltam mindenhez alapvető bizalommal. Hányszor szaladtam bele édes nyári délutánokon a zsizsegő méhkasba nyitott szájjal nevetve!  Jelenleg három csodálatos kutyánk van, egyelőre ők töltik be a gyermek funkciót a családban, illetve egy vén teknős.

Nem érdekel a politika, de érdekel és lenyűgöz a természet, nem érdekel az élsport, de jól esik és szórakoztat a mozgás, és ugyanígy nem érdekel a haszonelvű multik világa, ellenben hajt a tettvágy, a munka öröme, és az új dolgok kipróbálása.

Minden hétköznapi problémámmal együtt úgy érzem, hogy egy szeretetteljes, boldog család tagja vagyok, amibe a barátaim is ugyanúgy beletartoznak és emiatt minden napomat kitölti a teljesség érzése, a többi kalandot, amit még tartogat az élet, pedig izgatottan és kíváncsian várom.

@MRS.CICZKY

 

……………………………………………………………………………………………………………….

JUST ONE LIFE.

Gondolkoztál már azon, hogy az élet mennyire rövid?
És azon hogy csak egyetlen biztos dolog van? … Csakis ami már megtörtént!
Nem tudjuk meddig tart és mikor van vége, így az életemben igyekszem minden jó lehetőséget megragadni, ami csak az utamba kerül. Így élek már 30 éve.
Nincs lehetetlen, nincs elérhetetlen, nincs legyőzhetetlen, csak ha mindezeket elhisszük. Mindent a tudatunk dönt el és hiszem, hogy az akadályok az utunk részei, melyek csak azért kerülnek elénk, hogy leküzdjük őket és ezzel is tanuljunk, fejlődjünk és az életünk jobb lehessen. A pozitív életszemlélet nem az emberrel született dolog, ezt tanulni és gyakorolni kell. Viszont az biztos, hogy működik. Minden rossz nap, fájdalom és nehézség megerősít és hozzájárul ahhoz, hogy jobb emberekké válhassunk és az életünket jobb irányba tereljük. Ezzel a hozzáállással élem mindennapjaimat szerető férjemmel, kutyáinkkal és macskánkkal. Állataink is a legnagyobb harmóniában élnek.

Boldog és elégedett vagyok, amit sajnos kevés embertől hallok az életben. Természetesen mindezért sokat teszek és nem ismerem az unalom szó jelentését.
A TV-t nagyon ellenzem és a társadalomra nagy rossz hatásúnak tartom,  de a félreinformáló, kifordított hírekkel teli hírportálokat méginkább. Mindez választás kérdése, mi tudjuk egyedül kontrollálni, hogy a lelkünkbe milyen töltetű dolgokat, híreket engedünk be, mivel mérgezzünk önmagunkat. Én éppen ezért ezen médiumokat maximálisan kizárom és így tudok kiegyensúlyozott maradni.

Számomra az olvasás, barátokkal és kutyákkal töltött szabadidő, beszélgetések, nevetések sokkal többet jelentenek és igazán feltöltő erejűek. Az utazási élmények gyűjtése nagy és közös szenvedélyünk férjemmel és életünk meghatározó momentumai. Hobbinknak köszönhetően a világ kinyílt számunkra, rengeteg barátra tettünk szert és ezáltal sok helyen jártunk és számos csodálatos élménnyel gazdagodtunk. Reméljük még sok közös kaland vár ránk.

Imádok főzni és jókat enni, a gasztronómia világa nagyon érdekel. Szeretek újat alkotni, szervezni, projekteket és rendezvényeket létrehozni, fényképezni és azt hiszem az írás az, amiben igazán kiteljesedhetek. Ezzel szeretnék adni magamból pozitív életszemléletet, érzéseket minden kedves Olvasó számára.

@CASSIOPEIA

……………………………………………………………………………………………………………….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s