Miért jobb a tél mint a nyár

@MRS.CZICZKY

 

Tudjátok vannak azok az emberek, akiknek a Balaton a cover fotója, és gyűjti a „beach please” feliratú pólókat, és mindig azzal jön, hogy „LEGYEN NYÁR” , és, hogy az ősz és a tél mennyire egy szar (mintha amúgy bárki kérdezte volna a véleményüket, ugye).

És vannak azok az emberek akik a nyarat a kövek alá bújva próbálják átvészelni.

Én az utóbbi táborhoz tartozom, és kikérem magamnak, hogy amíg az teljesen elfogadott, hogy valakinek a nyár és a tavasz a kedvenc évszaka, addig az még mindig értetlen tekintetekbe ütközik, akinek meg az ősz és a tél.  Így most akkor kiállok hát én is, minden olyan embertársamért, akinek a komfortzónája szeptembertől márciusig tart. Ha nektek lehet, nekünk is, bocsika.

 1. Én, személy szerint, nem lelem örömömet abban, amikor az alkarom is csuszamlós az izzadságtól, mert hetven fok van, a fejemet és a pofámat egész nap tűzi a nap, és ilyen körülmények között próbálok méltóság teljesen elcsuszamlani A-ból B-be, vöröslő fejjel, tarkómra tapadt hajjal, hónom alját, csecsem alját, és seggem alját óránként újra és újra behintőporozva.
 2. Nyáron büdösek az emberek, büdösek a kukák, büdös a város, büdös minden lépcsőház és minden állat, büdös vagyok én is.
 3. Ha emeleten laksz, nincs légkondid, vagy csak simán szar a kecód elhelyezkedése, nem tudsz aludni a melegtől.
 4. A nyár a gazdagoknak van kitalálva, akik egy fehér homokos tengerparton, vagy egy jacht közepén vészelik át, mert amúgy az ő seggük is izzad, ami a folyamatosan befosva levés érzését kölcsönzi viselőjének.
 5. De mivel Te csóró vagy ezért dolgoznod kell, és vagy melegben dolgozol, izzadságodban párolódva, vagy a mínusz kilenc fokot generáló légkondi alatt amitől meg beteg lehetsz.
 6. Tele van minden bogarakkal, a fű száraz, a levegő poros, a beton forró, minden ragad, minden kiszárad és minden megrohad.
 7. A kocsiban a kormányt nem lehet megfogni.
 8. Az állatok szenvednek.

 

Ezzel szemben a csodálatos, frissítő ősz és tél:

 1. Kellemesen hűvös van, vagy kurvahideg, de ezek ellen lehet tenni öltözködéssel, ez a nagy különbség barátocskám, ez.
 2. Ó azok a csodalatos októberi napok, amikor minden színes falevelektől pompázik, az idő kellemesen hűvöske, de ragyog az őszi napsütés!!!
 3. Karácsony.
 4. Végre van miért moziba és színházba menni.
 5. A természet sose lesz ennél gyönyörűbb, a levegő frissebb, az otthonok melegebbek, a kávéházak illatosabbak, a forralt bor ízletesebb, és az emberek is megállnak büdösnek lenni.
 6. Jönnek a cuki, meleg, bolyhos cuccok.
 7. Végre ki lehet bontani a hajamat, mert nem fog az egész úgy összeállni a ragacsos melegtől mint valami idiótának.
 8. Végre nem vagyok konstans VÖRÖS.
 9. Végre el lehet menni biciklizni és kirándulni napszúrás, szúnyogcsípés, és kidörzsölődés nélkül.
 10. Hó, hóember, karácsony, tea, forralt bor, sál, csizma, őszi falevelek, alma, narancs, kopasz fák, béke, csend, évértékelés, könyvek, esős, gyertyafényes délutánok, adventi vásár ésaöbbi ésaötöbbi összes igazán király dolog, amiket ezekben a hónapokban élvezni lehet.

Ne tessék hát azt hinni, hogy amikor végleg kihunynak a fények a Tulipán diszkóban, és Balatonalmádi utolsó papírtányérra vetett zsíros kicsi palacsintája is eladásra került, akkor megszűnik a világ boldognak lenni, mert rengeteg sápadt, boldog ember kel végre életre a hidegebb idő beköszöntével.

(Ez nem jelenti azt, hogy ne élveznénk egy kellemes nyárestén koktélt szürcsölgetni a függőágyban, de ez nem olyan gyakori, hogy elfeledtesse a nyár kínjait)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s