Az örök elégedetlenség szindróma

Az elégedetlen soha semmivel sincs megelégedve. És még örökösen hangoztatja is, mennyire igazságtalan osztályrész jutott neki vagy mennyire rosszul sikerült valami vagy mennyire nem tetszik neki ez-az-amaz… a lista végtelen hosszúságú. Pedig az örök elégedetlenség hátterében önmagunkkal szembeni elégedetlenség áll.
Hány embert ismersz a környezetedben, aki fröcsögve politizál, szidja a világot, a szomszédot, a pénztárost, a kollégát? Esetleg Te is bele szoktál esni ebbe a hibába? Azzal, hogy Te is csak szidod őket, semmit nem változtatsz, csak ellenszenvet váltassz ki azokból, akik pontosan tudják, hogy a szidalmazással SEMMIN nem változtatnak.

Téged fiatalon nem idegesített, ha a szüleid, nagyszüleid vagy egy rokon csak a politikán károgtak? Mit változtattak meg? Olyannyira semmit, hogy a példájuk követöre talált.

A szidalmazás rengeteg negatív energiába kerül, a problémakeresés és folyamatos rákoncentrálás az élet problémáira pedig még többe.

Csodálkozol, hogy nincs türelmed és ingerlékeny vagy? Egyre inkább az leszel, ha nem tanulod meg értékelni az élet adta örömeket, melyekkel már rég rendelkezel és melyekért minden nap hálát adhatnál mosolyogva, hogy az Univerzum visszamosolyogjon és tovább támogasson.

Azzal, hogy mást próbálsz lehúzni, másokat bemártani, megalázni, azzal Te nem leszel több. Söt! A negatív energiád, mely belöled távozik vissza fog jönni ugyanolyan negatív energia formájában. Ellenben ha pozitív a kisugárzásod, emberséget, figyelmességet, odafigyelést, kedvességet, türelmet és segitséget adsz környezetednek, akkor észre fogod venni, hogy ezek visszavetülnek Rád.

Egyetlen hatalmas probléma van az állandó többet akarással, hogy az ember elfelejti értékelni azt, amije van. Ha mindabban, ami körbevesz nem találod meg a pozitivumot, SOHA nem leszel képes értékelni semmit, bármit is ad az élet.

A túlzott maximalizmus hátterében megfelelési és bizonyítási vágy bújik meg, melyek azért hibásak, mert érzöjük úgy véli, akkor szerethetö és értékes, ha teljesít. Ráadásul nem szabad hibáznia, hiszen saját önértékelèse teljesítményétöl függ és romokban hever, ha negativ kritika éri. Túlzott elvárásokat támaszt saját maga irányába, de nemcsak munkáját illetően, hanem az összes tevékenységében. Nemritkán mások iránti elvárásai is irreálisak. Türelmetlen és kritikus környezetével. Öröm és elégedettség ritkán kíséri eredményeit, a következő megfelelést követelő helyzet rémképe beárnyékolja a jelenét. Ha saját teljesítményét csak 99 százalékosra értékeli, az pontosan 1 százalékkal marad el a tökéletestől, tehát nem elég jó, vagyis megbukott. Miután olyan magasra helyezte a lécet saját maga számára, hogy általában nem tudja átugorni, ezért önbizalomhiánya folyamatos, állandó bűntudat gyötri tökéletlensége miatt és sosem tud boldog lenni.

Lássuk hát a kezdeti lépéseket, amiket megtehetsz személyes fejlödésed érdekében, hogy egy nap optimista emberként ébredhess!

1. Vegyél elö egy papirt és egy tollat, vagy csak nyiss egy új jegyzetet a telefonodban és kezdd el összeírni a következö napjaidban, hogy mik azok a dolgok, melyeknek örülsz (örülnöd kellene) az életedben, melyekkel rendelkezel, melyek fontosak Neked, melyek sajátjaid, melyek megszerzett, elvégzett dolgaid, sikereid. Fontos, hogy összeírd ezeket, mert mindig rá kell pillantanod erre a listára, ha elbizonytalanodsz és valami negativum ér. Eröt fog adni és segiteni fog a legnehezebb idöket is átvészelni.

2. Koncentrálj mindig a jó dolgokra, tanuld meg a figyelmedet arra összpontosítani ami pozitiv, ami az elörelépés, a fejlemény és hiába van mellette valami, ami nem tetszik, próbálj meg túllépni rajta. Emeld ki újra azt, hogy még ha nem is 100% valami, mi benne az ami jó, ami értékelhetö. Erre gondolj és semmi másra! Felejtsd el a negativumok keresését a dolgokban! Ha azokat sikerült eddig megtalálni, akkor a pozitivumokat is sikerülni fog! Ahogy megtanulod átprogramozni az agyadat és a jót észrevenni a rossz helyett, azonnal ki fog sütni a nap is fölötted és hamar megtapasztalod, hogy milyen az, ha az élet müködik rendesen.

3. Ha valami baj van, valami rosszul sült el, valami hiba csúszott a gépzetbe… elöször is! Ne sírj, ne panaszkodj, ne kürtöld világgá, hogy Neked most rossz és végképp ne azon akadékoskodj, hogy mindaz miért és hogyan történhetett. Az megint elvesz egy csomó energiát és abszolút nem indít el a megoldás útján. El kell fogadni, hogy mindenki életében vannak hullámvölgyek és nehézségek, de akkor tudjuk ezeket legyözni, ha arra koncentrálunk, hogy mi a megoldás, mik a továbblépési lehetöségek és mindezeket legyözve mennyit és hogyan tudunk fejlödni, erösödni. Ezek a dolgok (és nem a simogatások) tesznek minket emberré és kellöen erössé ahhoz, hogy az életet élni tudjuk.

4. Olvasgasd és írogasd a listádat minden nap, csinosítgasd, fényesítgesd és ezzel emlékeztesd elmédet nap, mint nap, hogy mennyire sok öröme és szépsége van Földi létednek! Tréningezd az agyad, hogy mindenben megtalálja azonnal a pozitivumot. Ha már eljutsz oda, hogy a listádat mind észben tudod tartani és bármilyen helyzetben eszedbe jut, akkor eljutottál szellemi érettséged egy újabb szintjére és segíts másoknak, hogy ök is megtapasztalhassák milyen érzés örülni az élet minden apró szépségének morgolódás helyett.
@CASSIOPEIA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s