K.O. Robbie Williams módra

Világhírü elöadó, showman, énekes, szövegíró és zenész… rajongóit minden korosztályból szerzi. Szókimondó, sármos és szórakoztató… aki a zenéjét nem szereti, még az is elismeri, hogy fergeteges showkat csinál. Egyszerüen profi a javából! Ö nem más, mint Robbie F**KING Williams – ahogy magát hívja. 🙂 Tizenéve járok a koncertjeire, azonban most egy olyan lehetöség adódott, ami minden rajongó vágya… a színpad mellöl, a 6. sorból láthattuk barátnömmel, ahogy felszántja a színpadot a 2017-es koncert turnéja hivatalos kezdete elötti nap estéjén, a föpróbán!

A koncertet a szülövárosához, Stoke-on-Trenthez legközelebbi nagyvárosban, Manchesterben kezdi. Igy a meghívóink megérkezése után már meg is vettük a repülöjegyeket erre a rendkivüli estére.
Kissé aggodalmasan indultunk, mert a manchesteri arénában 1 hete terroristák robbantottak érthetetlen okból, melyben 9 gyermek életét is vesztette. A tragédia ismét megrázta a világot. Biztunk benne, hogy kiemelten fognak figyelni a biztonságra, ezért elmentünk és ez igy is lett. A beléptetés az Etihad Stadiumba 4-kor kezdödött. 3 ellenörzö ponton csak a jegyeket nézték, miközben helikopter körözött felettünk és rendőrök álltak mindenütt, majd mindenkinek le kellett adnia a telefonját, fényképezögépét, mert nagyon szigorúan veszik, hogy a föpróba estéjéröl semmilyen kép vagy hanganyag nem szivároghat ki. Profin megoldottátok a telefonok elrakását. Minden telefon számozott zacskóba került, amiért cserèbe karszalagot raktak mindenkire a telefonja sorszámával. Igy a koncert végén a visszaadás is pillanatok alatt megvolt.

Ezután újabb biztonsági ellenörzés, detektoros személy és táska átvilágitás következett, majd mindenkit egyesével kutyákkal szagoltattak át. Micsoda szerencse, hogy a koncert elött kutyatenyésztö barátainknál voltunk és rengeteg kutya ugrált fel a pulcsimra, amit a koncertre a derekamra kötöttem. Igy pont én voltam az, akihez háromszor visszahivták a kutyát, mert nem gyözte kiolvasni a fajtársai által szagmintákkal ellátott pulóverem történetét. Viszont arra gondoltam, hogy ha én tünök leggyanúsabbnak a beengedésnél, akkor nem lesz gond! 🙂
Jegyellenőrzés, vonalkód leolvasás… és bent vagyunk! Robbie Williams főpróbáján, mely gyakorlatilag egy teljes értékű koncert volt és még annál is több!
Leesett az állunk, amikor megláttuk a stadionban felállitott színpadot és az elötte lévö embertömeget… ami ugyanis nem volt tömeg! Kb. 1000 ember nèzhette csak végig ezt a showt a 60.000 fös stadionban, igy az egész olyan volt, mintha egy privát, családi koncertet néznénk, hallgatnánk.

Ekkor kezdtünk csak igazán megvilágosodni, hogy micsoda extra lehetöséget kaptunk az élettöl!
Volt még egy kis idönk kezdésig, úgyhogy ettünk egy hamburgert és elkezdtük támogatni a Heineken gyárat…

Lassan felcsendült az elözenekar, az Erasure zenéje és az emberek máris elkezdtek tombolni. Szuper hangulat volt, az énekes meg sem állt, csak táncolt és sikeresen hangulatba hozta a Robbie-fan klubot.

Ötletes színpad dekoráció mutatja a kezdésig hátralévö idöt és ahogy az letelt, a tömeg örült ordításba kezdett… de ekkor még egy kicsit várni kellett, az izgalom fokozódott, majd egy hang megkért, hogy énekeljük el a himnuszt… a fények a színpadon kivillantak és a himnusz szövege is megjelent… igaz, teljesen Robbiera szabva! 🙂 kisvártatva elöjöttek a vokalista ès táncos lányok, majd a Heavy Entertainment Show elkezdödött névadó slágerével.
Robbie Williams egy stílusos szoknyában lépett színpadra és ez bármilyen bizarrul is hangzik, eszméletlen jól állt neki és egy pillanatig nem csodálkoznék, ha ezt látva számos pasi követni kezdené majd a példáját.
Az első szám után Robbie köszöntötte a közönségét, minket, mint barátait és megkèrte, hogy mondjuk majd meg, hogy milyen a show, mert ha nem tetszik, akkor lefújja az egész turnét. 🙂 Ilyen és sok hasonló duma miatt érezhette csak igazán az ember, hogy ez egy nagyon speciális buli, ahol RW igyekezett azt éreztetni velünk, hogy van beleszólásunk a turné alakulásába.

A Let me entertain you után a Strong címü számot adta elö. A táncosok, énekesek profik, mint mindig. A ruhák és a koncert tematikája a box világa, ehhez igazodik minden díszlet és képi megjelenés.

Hamarosan balett táncosok keveredtek a színpadra és a Party Like a Russian címü számot hallhattuk a Feel kíséretében, majd a Sensationt.

A számok közben sokat beszélt, mesélt, viccelödött. Elmondta, hogy majdnem le kellett fújnia az egész turnét, mert a háta nagyon fáj, de annyi eröt kap a koncerteken, hogy végigcsinálja és utána lehet, hogy megmütik és aztán… ki tudja… azt igèrte, ha nem jól sikerül utána a regenerálódás, akkor swingben folytatja… és a helyzet az, hogy az elsö swing albuma után tudjuk, hogy ez esetben sincs ok az aggodalomra!

Fájdalmai ellenére mindent megtett, hogy a szórakozás maximális legyen.
Énekelt édesapjával egy számot, mely a gyerekkorából nagyon fontos volt számára, majd egy hatalmas box kesztyü tünt fel a színpadon, melyre felmászott ès ez felemelte a rajongók fölé és igy ment körbe a stadiom terèben, szinte karnyújtásnyi magasságban. Ezalatt a Love my life címü slágerèt énekelte együtt a közönséggel. Megkérdőjelezhetetlenül nagy szám volt, gyakorlatilag extázisba kergette rajongóit. A müsor végén kérdezte, hogy ez a kesztyûs dolog hogy tetszik, mert szerinte béna, de ha nekünk nem tetszik, akkor is marad a turnéra, mert már kifizette. Ilyen beszólások miatt volt igazán meghitt a hangulat, hiszen próbálta bevonni a közönséget a háttér titkokba.
A közönséget hatalmas közös éneklésbe vonta ismert 80-90-es évek slágerei refrénjeinek elkezdésével, majd egy megemlékezés következett… búcsúzott George Michaeltöl a Freedom eléneklésével, melybe termèszetesen a közönség is csatlakozott és ismét magasztos szintre emelkedett a hangulat.
A közönség soraiból egy dán lányt hívott fel a színpadra az első sorból, akinek egy olyan maszkot adott az arcára, melybe egy hangszóró volt beépítve, igy a színpad hátuljából válaszolt valaki Robbie kérdéseire a lány nevében… természetesen az egész nézősereg visítva röhögött a produkción.
Mesélt a családjáról, gyerekeiről és Teddynek ajánlva elénekelte a Motherfuckert.
A Rudebox és Rock DJ után szólt a Kids is és Robbie lassan a végét jelezte a koncertnek és el is sötétedett minden a színpadon, de mindenki tudta, hogy ezzel még nem lesz vége…

Tudtuk, hogy nem fog szó nélkül elmenni a manchesteri tragédia mellett…

Rendkívül látványos világítások és dekoráció került elő… gyakorlatilag mindenhol fénylő csillagok jelentek meg és Robbie egy hatalmas, kivilágitott gyertyában állva elkezdte az Angels című számot énekelni. A közönség majd minden tagja egy kinyomtatott rózsaszín lufit emelt a magasba, a látvány hátborzongatóan csodálatos volt. Tűzijátékokat lőttek a magasba, melyek csillagként hullottak vissza… s aki már vesztett el valakit az életben, vagy a tragédia megérintette, az könnyes szemmel, sőt zokogva énekelt és szedegette a földről az àllát az elképesztő látvány miatt.

Ezután Robbie elmondta, hogy a koncert itt ér véget, de nekünk ma még énekel pár számot, hogy megköszönje, hogy elfogadtuk a meghívását… (lehetett volna visszautasítani?!?!?!) :-). Ekkor elénekelt egy-két teljesen új számot, melyek az albumon sincsenek rajta és a My wayt.

Újra búcsúzott, de elötte még sokat mesélt az érzéseiről, az életről és önmagáról.
Nagyszerű élmény volt, hogy amikor a kamera a közönséget vette, a kijelzőn mindig láttuk magunkat… és ezáltal tényleg elhittük, hogy ott vagyunk.

2,5 óra volt csak a saját showja, az előzenekar nélkül, amit tegnap lenyomott nekünk. Világsztárt látni egy privát “mini” koncerten kivételes dolog, ahol Robbie rengeteg energiát sugárzott és életszeretete, emberi érzései, kegyetlen őszintesége miatt ez az este egy elvehetetlen, kitörölhetetlen, örök élmény marad.
Ez itt nem a reklám helye, de mindig is szívesen megosztottam örömeimet másokkal. Ezért irtam le az egészet ès azèrt, hogy biztassam azokat, akiknek mèg nincs jegyük az augusztusi budapesti koncertre, hogy ezt bizony ne hagyjátok ki, ha akartok egy fenomenális show müsor keretein belül bulizni egy nagyon jót, ahol a fények, hangok, látványok, tűz, tűzijáték, zöldben úszó köd effektek mellett az előadó megint bedobja magát és ismét nyer… kiütéssel!
@CASSIOPEIA

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s