Mango float desszert recept

Fülöp-szigeteki kirándulásunk alatt igyekeztünk megkóstolni minden helyi ételt. A filipinók konyhája kifogástalan, igazán páratlan ízélményt nyújt.
Amikor egy-egy főétkezés után desszert választásra került a sor felkeltette érdeklődésünket egy mango float nevű habkönnyű sütemény. Megkóstoltuk és megnyílt a mennyország kapuja az ízlelőbimbóink számára. A filipinók ünnepi desszertje minden háziasszony hűtőjében ott lapul kisebb-nagyobb változtatásokkal. Jöhettek háborúk, politikai csatározások, átrohanhattak nemzetek az országon, de a mango float halhatatlan maradt! Elkészítése kb. 10 perc, majd 4-5 óra hűtés.
Ízét nem lehet elfelejteni. Habos, könnyed, semmiképpen sem tömény. Nincs ember, aki ne tudná elkészíteni és bármilyen alkalomra garantáltan sikeres lesz! Ezennel ezt a kis édes titkomat megosztom Veletek!

Hozzávalók:

– bàrmilyen gyümölcs (alapvetően a helyi adottságok miatt ez a desszert mangoval lett kitalálva, de eper, barack is szuper benne)

– habtejszin (0.75 vagy 1 liter)

– kókusztej opcionálisan (mèg lágyabbá teszi és selymesíti az ízeket)

– babapiskóta és/vagy Leibniz vagy hasonló tejes keksz (lehet vegyesen is: alsó réteg babapiskóta, a következö rètegek kekszek)
A habtejszint a kókuksztejjel felverjük (nem kell, hogy hatalmas hab legyen, mert a hütès során úgyis összeesik ès beszivja a keksz).
A habtejszinbe tehetünk még egy kis vanilias cukrot is, vagy egy kis rum aromat, ha kicsit mèg akarunk rajta dobni.
(Van olyan recept is, ahova a habtejszínbe is kerül a gyümölcsből egy kis pürésített adag, hogy a habnak is ugyanolyan gyümölcs íze legyen)

Egy megfelelö edénybe elkezdjük pakolni rétegenként a hozzávalókat:
Alulra babapiskòta vagy keksz sor. Rá habtejszin, majd egy sor gyümölcs, jó gazdagon pakolva.
Újabb sor keksz, habtejszin, gyümölcs. Ès ha fèr rà, akkor mégegy rèteg mindenböl.

Ha kész, csak tedd be a hütöbe 4-5 órára, ahol aztán a keksz magába szívja a habot, kellemesen megpuhítva azt, az ízek összeérnek ès kezdődhet a kánaán!
Váljék egészségetekre!!!!!!

@CASSIOPEIA

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s