Kutyás esküvő

„Vigyázat: A „kutyázás” függőséget okoz!”

Ezen tűnődtem épp, miközben többedmagammal igyekeztem egy esküvői ceremóniára. Eszembe jutott, hogy ezzel a mondattal zárta Török, azaz mostanra Trefán-Török Alexandra a corgiról szóló ismertetőjét, egy négy évvel ezelőtti cikkben, ugyanebben a magazinban.
A szóban forgó esküvői ceremónia pedig az Övék volt, Trefán Sándoré és Török Alexandráé, a messze földön is híres magyar párosé, akiknek az eskütételére szinte a világ minden tájáról érkeztek barátok, hogy részesei lehessenek egy eddig még páratlan kutyás ceremóniának.
Már a pár száz fős sátornál jutott eszembe az alternatív család kifejezés. Ugyanis ezen a napon hivatalosan is egy háznép lettek, Sándor és Alexandra, akik a barátaik és családtagjaik előtt mondták ki egymásnak a boldogító igent. Az alternatív „kis” családjuk előtt, a kutyáik előtt.
A Trefán család azonban nem csak pembroke corgikkal osztja meg az otthonát, ha valaki figyelmesen megnézte a kutya sorfalat, talált ott Bullmastiffot, Colliet illetve Cardigan corgit is

Mert ezen a napsütéses szombaton Ők ketten bebizonyították, hogy nem a hely fogy a szívből, minél több helyre kell jutnia belőle, hanem a szív méretre igazodik, jelen esetben 17 főnél tart, akik mind egy-egy barát óvó figyelme alatt jelen voltak ezen a napon.
Vibrált a levegő az örömtől, boldogságtól, ünnepléstől, és vagy emiatt, vagy, mert a tudomány mindig is tévedett és az állatok értenek az emberek nyelvén (utóbbi a valószínűbb), de minden négylábú családtag tisztelettel és nyugalommal figyelte az eseményeket.

Nem döbbentek meg, amikor a Vőlegény, majd később a Menyasszony érkezett meg lóháton. Nem kezdtek nyugtalankodni, amikor a legtöbb körülöttük lévő ember nevetve könnyezett. Akkor is érdeklődve figyeltek, amikor a szertartás végén több tucat pillangót engedett a levegőbe az ifjú pár, mint saját, közös kis szerencse hozóikat, titkukat.
Közösen drukkoltak szép korú barátjuknak, Zebulonnak, aki a család rangidős képviselőjeként és a világ legeredményesebb bullmastiffjaként méltán büszkén vonult a gyűrűkkel, és végig tartotta magát minden meghatottsága ellenére a hatalmas ölelés, simogatás, puszilás viharban.
A szertartás végén elindultunk egy igazi nagy, közös családi fotót készíteni, és minden kutyát figyeltető tapasztalatunk ellenére a játék győzött, és persze ezt a részét már elkomolytalanodták, de már így is eleget kellett tőlük szokatlan módon, tiszteletteljesen, önfegyelmet gyakorolva várakozniuk, azért mindent nem lehet.
Amikor visszakísértük őket a kifejezetten számukra berendezett szállásra, mindenki tudni vélte, hogy bizony igenis tisztában vannak vele, hogy ez egy hatalmas nap a gazdáiknak, amiknek ők is a részesei, hiszen ez egy családi ünnep, minden tekintetben, és mindenkinek ott a helye.
Legalábbis a ceremónián, az ezután következő fotózkodás, táncolás és a roskadozóan megrakott asztalok már a tekintélyes tömegnek szóló lakodalom kellékei.
Sanyi és Szandi, ahogy mi hívjuk őket, tehát összeházasodtak, és elkezdték az ünneplést egy fantasztikus társasággal. Miért tudom Önöknek garantálni, hogy remek társaság volt? Mert állat szerető és tisztelő emberek sokasága volt, akiket nem csak a közös múlt, emlékek, érdeklődési kör kötött össze azon az estén, hanem, a közös tudás is, ahogy Márai is írja „Testvéreink ők, s ugyanabban a műhelyben készültek, mint az ember, s értelmük is van, néha bonyolultabb és finomabb, mint a legtöbb embernek.”
Így telt tehát egy igazi, egyedülálló kutyás esküvő, ami minden várakozásunkat felülmúlta a nap végére. Másnap reggel miután összeszedtünk minden pórázt, ketrecet, nyakörvet, kistálat és nagytálat, négylábút és kétlábút, a búcsúzásnál eszembe jutott, ami az érkezésnél, keretet adva ennek a mesének: Sietnem kell haza a három saját corgimhoz.
Hiszen most már talán Önök is tudják, : „A corgizás (és önmagában a kutyázás) függőséget okoz!”

@Mrs Ciczky

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s